Втори ден в страната са обявени кодове за опасно време и

...
Втори ден в страната са обявени кодове за опасно време и
Коментари Харесай

МВР съветва: Какво да правим при силен вятър

Втори ден в страната са обявени кодове за рисково време и мощен вятър . При сходни предизвестия е значимо да се съблюдават избрани правила, с цел да минимизираме заплахата, написа.

Силните ветрове са постоянно събитие за територията на страната, в някои случаи при изключително огромна скорост на въздушните маси, представлява опасност за хората и може да нанесе материални вреди.

Това се споделя в уеб страницата на Министерството на вътрешните работи. 

Там са поместени и важни правила за деяние при мощен вятър или смерч: 
Спазване на строителните правила за реализиране по-голяма резистентност на сградите;При пораждане на смерч или извънредно мощен вятър следете метеорологичните бюлетини, излъчени по радиото и малкия екран. Както при всяко естествено злополучие, в случай че сте у дома, изключете тока, водата и газта;Не оставайте навън. Има заплаха от падащи парчета от постройките и други предмети. Влезте у дома и затворете компактно вратите и прозорците. Смерчът визира най-често покривните структури и горните етажи. Преценете и в случай че е належащо използвайте за леговище мазето на сградата;Ако сте надалеч от вкъщи си, влезте в социална постройка, подлез, потърсете сигурен подслон;Ако Ви завари на път, спрете автомобила навън място, надалеч от електропроводи, дървета и от надвиснали скални маси. Потърсете подслон;Ако сте на полето или в планината заемете ниски места и оврази до отминаване на заплахата. 
Съвети за деяние са оповестени и в уеб страницата на Столичната община: 
Гражданите да обезопасят от незакрепени предмети терасите или прозорците на жилищата си и да бъдат деликатни.Собствениците на търговски и рекламно-информационни детайли също да ревизират обектите си.Изпълнителите да ревизират положението на строителните обекти, на оградите и строителните скелета и да подхващат дейности по обезопасяването им.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР